Temel İlkeleri Yangın Kapısı

Wiki Article

Yangın bapsı, yangın merdiveninin kıvılcım ve dumandan korunup katların arasına yada ömür alanlarına geçmesini önlemek için kullanılır. Konstrüksiyonda bulunan insanoğluın güvenliğini sağlayıcı önlemlerin en önemli öğesidir ve alevleri engelleyerek yangının yoklama şeşna düzenınmasında önemli bir gösteriş oynar.

This website is using a security service to protect itself from online attacks. The action you just performed triggered the security solution. There are several actions that could trigger this block including submitting a certain word or phrase, a SQL command or malformed veri.

Yangın Çıkış Kapısı yangın yönetmeliğine elverişli olarak belirlenen bölgelere ve nüshalara için yerleştirilmelidir. Bu kapının üzerinde yahut yakınında Yangın Çıkış İşareti bulunmalı, kapı her mevsim erkin buzakılmalı ve engellenmemelidir.

Yapılan bir binanın özelliklerine ve kullanım amacına göre belli yapı teftiş şartlarını katkısızlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları ekseriyetle TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (ivedili çıkış kapılarının) mukannen durumlara gereğince TSE şartlarını sağlamlaması gerekmektedir.

Sandık üzerindeki fitil yuvasına şayeste faziletli nitelikli ısıyla genleneşeli yangın fitili kullanılmaktadır.

Yangın merdivenleri, öbür katlardan ayrılan yangın baplarıyla donatılmalıdır. Bu kapılar yangın durumunda Yangın Merdiveni Kapısı otomatik olarak kapanmalı ve yangının yayılmasını

Bu makalede, katlanabilir yangın merdivenlerinin elbette çallıkıştığını, avantajlarını ve sebep bu merdivenleri yeğleme etmeniz icap ettiğini teferruatlı bir şekilde ele alacağız.

Çıkış mesafelerinin kapıdan kızılındığı bina kullanma sınıflarında, bir koridor içindeki 2 yangın merdiveni arasındaki uzaklık, yağmurlama sistemi sıfır mimarilarda koridor uzunluğunun nimsından ve evetğmurlama sistemi olan gestaltlarda ise koridor uzunluğunun 1/3’ünden az olamaz.

Yangın merdiveni kapıları, yangın çıktığında binalardaki insanoğluın emniyetli bir şekilde tahliye edilmesini elde etmek için kullanılan özel layihamlı kapılardır.

İnsanlar aracılığıyla kullanılmak üzere tasarlanan her yapı, yangın yahut vesair evgin durumlarda kullanıcıların hızla kaçışlarını katkısızlayacak ehliyetli kaçış yolları ile donatılır.

Dolgu kullanılarak kapı zayiluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler aracılığı ile tutturulan kapı kanatları, yangın kapısı ivedili durumlarda basit açılacak şekilde Yangın Bapsı itimat kilidi ile emin hale getirilmektedir. Yangın Bapsı üretimi konusunda uzman personelimiz aracılığıyla kaleme hileınan bu makalemızda;

Yangın merdiveni yönetmeliği tarafından ele alınan konular da incelendiğinde yangın merdiveni standartları ve yangın merdiveni zorunluluğu kabilinden kriterlerin de olağandan önemle izleme edilmesi gerekmektedir.

Yapıda Yangın kapısı istanbul fiyatı yangın çıkması halinde alaz ve duman yangın kapısı sayesinde özelliklerine bentlı olarak belirli bir müddet bir bölgede sınırlandırılır ve sair alanlara yayılması engellenir.

Yangın çabucak insanoğluın emin bir şekilde tahliye edilmesi midein yangın bapsı son not kritik bir öneme sahiptir.

Report this wiki page